Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή τις Απόκριες που είναι στο κατώφλι μας, αποφασίσαμε ως Σύλλογος να διοργανώσουμε για τα παιδιά ένα δρώμενο με τίτλο "Ζωντανεύουμε το Γαϊτανάκι". Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, από την ομάδα του  "Σχολείου Παιχνιδιού", στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων των συστεγαζόμενων Δημοτικών. Τα παιδιά, μέσα από εικόνες, τραγούδια και παιχνίδια, θα γνωρίσουν διάφορα Αποκριάτικα ήθη και έθιμα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Η "γιορτή" θα τελειώσει με τα παιδιά να κατασκευάζουν και να παίζουν με το παραδοσιακό Γαϊτανάκι, το οποίο θα πάρουν και πίσω στο σχολείο μαζί τους. Για να χαρούν περισσότερο τα παιδιά, καλό είναι να έρθουν μασκαρεμένα την συγκεκριμένη ημέρα. 

Επίσης, την Τσικνοπέμπτη 20/2/2014, σκεφτήκαμε ότι καλό είναι όλα τα παιδιά να κεραστούν σουβλάκια, για να τιμήσουμε το έθιμο μας.

Για τις δύο παραπάνω δραστηριότητες βγαίνει μια συνολική συμμετοχή 5€ ανά παιδί, δεδομένου ότι θα συμμετέχει και ο Σύλλογος στα εν λόγω έξοδα βάζοντας 3,5€ για κάθε παιδί. Τα χρήματα αυτά θα τα συγκεντρώσουν οι δασκάλες μας, μέχρι και την Πέμπτη 13/2/2014, όπως σε κάθε εκδρομή.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος, παρακαλούμε ενημερώστε τις δασκάλες σας, ώστε να μας ενημερώσουν κι αυτές με τη σειρά τους. Σ' εμάς οι αναφορές φτάνουν ανώνυμα.


Καλό μήνα και καλές Απόκριες,

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου