Επιγραμματικά
- Το ΔΣ του Συλλόγου θα οργανώνει τακτικές συναντήσεις γονέων κάθε μήνα, προκειμένου να συζητιούνται θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Η παρουσία  σας είναι σημαντική για να λαμβάνονται αποφάσεις από το σύνολο ή την πλειοψηφία των γονέων. Ειδικά για το μήνα Νοέμβριο, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τη σχετική ημερομηνία και τα θέματα ημερήσιας διάταξης μέσω e-mail.

- Έγινε η πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου Γονέων του σχολείου μας. Στα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούν το νηπιαγωγείο ήταν η οικονομική ενίσχυση του σχολείου και τα θέματα της καθαριότητας και ασφάλειας.


- Τα χρήματα του συλλόγου βρίσκονται σε λογαριασμό της Εurobank ο οποίος έχει ανοιχτεί στο όνομα του ταμία και του προέδρου. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κάθε χρόνο γιατί η διάρκεια του κάθε Δ.Σ. είναι σύντομη και η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στο όνομα του συλλόγου με την εναλλαγή των Δ.Σ. δεν είναι πρακτική. Για όλα τα έσοδα και έξοδα τηρούνται λεπτομερή βιβλία, τιμολόγια και αποδείξεις. Η ενημέρωσή σας για τα οικονομικά μας θα γίνεται στις συναντήσεις του συλλόγου.

- O κατάλογος με τα στοιχεία των γονέων είναι ελλιπής. Είναι σημαντικό όλοι οι γονείς να μας δώσουν τα στοιχεία που λείπουν, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για τα θέματα του νηπιαγωγείου. 

Ζητούνται εθελοντές για το 3μερο της 28ης Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του βαψίματος της τάξης και της ανάδειξη του χώρου ζητούνται εθελοντές για:
1) πλύσιμο κουρτινών
2) πλύσιμο καλυμμάτων μαξιλαριών
3) ετοιμασία του χώρου για βάψιμο και τακτοποίηση μετά.
Οι μαμάδες / μπαμπάδες που θέλουν και μπορούν, να στείλουν email στο σύλλογο με το τι μπορούν να αναλάβουν και πότε. Τα καλύμματα θα πρέπει να πλυθούν και να τοποθετηθούν μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, ώστε την Τρίτη να είναι στην θέση τους.Η συνάντηση θα είναι το Σάββατο 26 - 10.00-12.00 και την Δευτέρα 15:00-18:00.

Ανάγκες του νηπιαγωγείου
Στο χώρο του νηπιαγωγείου προκύπτουν ανάγκες που, αν καλυφθούν, μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των παιδιών. Επιθυμούμε να συζητήσουμε όσα θεωρείτε κι εσείς άξια βελτίωσης στο χώρο και να διερευνήσουμε πιθανούς τρόπους δράσης για την πραγματοποίηση αλλαγών/βελτιώσεων (έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι οι υπάρχουσες συνθήκες επιτρέπουν μόνο εξαιρετικά οικονομικές λύσεις και όχι δαπανηρές προτάσεις). Εμείς σε πρώτη φάση επισημάναμε τα εξής:

Διαρροή οροφής
Πέρυσι παρουσιάστηκε διαρροή στην οροφή της αίθουσας του Α' Τμήματος. Ευτυχώς, βάσει των ενεργειών του απερχόμενου Δ.Σ. και σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Ευχαριστούμε θερμά.

Επισκευή δαπέδου
Αντικατάσταση μέρους δαπέδου αίθουσας Α΄ τμήματος: Το κόστος των υλικών προϋπολογίζεται στα 20€ περίπου. Θα χρειαστεί και πάλι η βοήθεια σας για την τοποθέτηση

Βάψιμο
Αίθουσες Νηπιαγωγείου – βάψιμο: είμαστε στη διαδικασία συντονισμού των εργασιών ώστε το βάψιμο να πραγματοποιηθεί το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου.  Για το λόγο αυτό θα χρειαστούμε όσους γονείς μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν το Σάββατο 26/10/2013 το πρωί, ώστε να μεταφέρουν στο κέντρο όλα τα έπιπλα και μικροαντικείμενα απελευθερώνοντας τους τοίχους. Το κόστος των εργασιών θα καλυφθεί από το σύλλογο. 

Επισκευή φράχτη νηπιαγωγείου
Ξύλινος διαχωριστικός φράχτης Νηπιαγωγείου – επισκευή/ στερέωμα: είχε γίνει κάποια εργασία από εργάτες του Δήμου, το πρόβλημα όμως επανεμφανίστηκε. Αν θεωρείτε ότι έχετε τις ικανότητες και το χρόνο για την επισκευή, παρακαλούμε για τη βοήθειά σας.

Συμμετοχή γονέων
Γενικά, εάν θεωρείτε ότι μέσα από το επάγγελμά σας ή άλλες δραστηριότητές σας, μπορείτε να συμβάλλετε με ιδέες ή συμμετοχή σε οτιδήποτε μπορεί να κάνει καλύτερη τη σχολική εμπειρία, σας προσκαλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας.  Για ό,τι παρατηρείτε είναι χρήσιμο να μας ενημερώνετε, όπως εξαιρετικά ωφέλιμη είναι η διάθεσή σας για συμβολή. Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε σε οτιδήποτε από τα παραπάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον σύλλογο στο e-mail: nipiapapagou2@hotmail.com

Ξυλινα παιχνιδια
Ξύλινα ζωάκια με ελατήριο: Στην αυλή αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι βάσεις με τα ελατήρια των εν λόγω παιχνιδιών. Τα κόντρα πλακέ  του κυρίως ξύλινου σώματος που λείπει από κάθε παιχνίδι έχουν φτιαχτεί. Για την ολοκλήρωση όμως των δύο ξύλινων αυτών παιχνιδιών χρειαζόμαστε συνολικά 6 μεταλλικούς σωλήνες διατομής 1/2’’ και μήμους 37,5 εκ., οι οποίοι θα συγκρατούν τα 2 κόντρα πλακέ του κάθε παιχνιδιού και θα λειτουργούν ως χειρολαβές και ποδολαβές στήριξης των χρηστών. Δείτε την ενότητα "αγγελίες" για περισσότερες πληροφορίες. Ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε σχετικές προσφορές ή ιδέες

Ταρτάν
Ταρτάν εξωτερικού χώρου: Θα χρειαστεί μερική αλλαγή. Θα σας ενημερώσουμε για το κόστος και θα χρειαστεί για άλλη μια φορά η βοήθειά σας για την τοποθέτηση

Καθαριότητα
Όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, προτείνουμε να συνεχιστεί η ενισχυμένη καθαριότητα στο Νηπιαγωγείο. Σε καθημερινό επίπεδο, οι τουαλέτες των παιδιών και ο χώρος της «κουζίνας» θα καθαρίζεται δύο φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος του σχολείου (μετά το δεκατιανό και στο τέλος του «κλασικού» τμήματος). Επίσης, θα υπάρξει γενική ενισχυμένη καθαριότητα κάθε 15 περίπου ημέρες συνολικά για τις αίθουσες και τις τουαλέτες του νηπιαγωγείου. Το κόστος της καθημερινής καθαριότητας ανέρχεται σε €40 το μήνα και της ενισχυμένης μηνιαίας καθαριότητας σε €30 τη φορά. Για το σύνολο της χρονιάς, το κόστος της ενισχυμένης καθαριότητας ανέρχεται σε €13 ανά οικογένεια. Θεωρούμε την ενίσχυση της καθαριότητας εξαιρετικά σημαντική λόγω της ιδιομορφίας του νηπιαγωγείου όπου τα νήπια τρώνε στο χώρο, υπάρχουν έπιπλα, καναπέδες και παιχνίδια που θέλουν επιμελή καθαριότητα, και τουαλέτες που χρειάζονται βαθύ καθαρισμό. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, εφόσον είναι εφικτή, προκειμένου να εξασφαλίσουμε αυτό το όφελος για τα νήπια. Το ποσό μπορεί να παραδίδεται στην ταμία του συλλόγου Αντζελα Τσαμπαρλή, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 6972-855644 καθημερινά μετά τις 18:00.

Ασφάλεια και τήρηση ωραρίου
Η ασφάλεια του χώρου του νηπιαγωγείου και των παιδιών πρέπει να αποτελεί μέριμνα και των γονιών. Το ωράριο του κλασσικού είναι 8:30’ π.μ. έως 12:15’ με 12:30’ μ.μ., ενώ του ολοήμερου είναι έως τις 15:30’ με 15:45’μ.μ. Σύμφωνα με τις νηπιαγωγούς και τους ισχύοντες κανονισμούς,  για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ολοήμερου, δεν είναι δυνατή η αποχώρηση των παιδιών σε άλλες ώρες πλην των προβλεπόμενων, παρά μόνο σε έκτακτες συνθήκες.Επίσης, παρακαλούμε να κλείνετε την εξωτερική καγκελόπορτα του νηπιαγωγείου, μεριμνώντας ιδιαίτερα αν είστε από τους τελευταίους που προσέρχονται το πρωί (8:30-8:45 π.μ.) ή που αποχωρούν τις ώρες του σχολάσματος (μετά τις 12:30 μ.μ. ή μετά τις 15:45 μ.μ.). Είναι σημαντικό η πόρτα του νηπιαγωγείου να παραμένει κλειστή: εξασφαλίζει την ασφάλεια των νηπίων και  δεν επιτρέπει την είσοδο τρίτων χωρίς την άδεια των νηπιαγωγών.  

Οικονομική συμμετοχή
Η συνδρομή των €20 είναι προαιρετική αλλά πολύ σημαντική. Κάθε χρόνο, με τα χρήματα αυτά καλύπτονται άμεσες ανάγκες των νηπίων σε βασικές λειτουργίες του νηπιαγωγείου. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα αναρτάται στην ιστοσελίδα το σύνολο των εσόδων και δαπανών του συλλόγου. Παρακαλούμε για τη συμβολή σας. Προς διευκόλυνσή σας, εκτός από τις συνελεύσεις μας, το ποσό μπορεί να παραδοθεί στην ταμία του Συλλόγου Αντζελα Τσαμπαρλή, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 6972-855644 καθημερινά μετά τις 18:00.

Στοιχεία επικοινωνίας
Γνωρίζουμε πως ο χρόνος που έχουμε όλοι μας είναι λίγος και πολύτιμος, όπως επίσης πολύτιμη είναι η όποια συμμετοχή σας. Οι συναντήσεις των γονέων γίνονται μία φορά το μήνα, υπάρχει όμως διάθεση να σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε είναι σημαντικό μέσω του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ή ακόμη και να ζητάμε τη γνώμη/θέση σας για θέματα που προκύπτουν. Η λίστα των γονέων του συλλόγου δεν είναι πλήρης στοιχείων, σας παρακαλούμε να τα προσκομίσετε στο σύλλογο συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στην είσοδο του νηπιαγωγείου και αφήνοντάς τη στο κουτί που έχει τοποθετήσει ο σύλλογος. Τα στοιχεία σας, εφόσον το επιθυμείτε, θα είναι διαθέσιμα στους υπόλοιπους γονείς εφόσον ζητηθούν, και θα αποστέλλονται μέσω μηνύματος μόνο σε διευθύνσεις email γονέων/κηδεμόνων που έχουν γνωστοποιηθεί στο σύλλογο. 

Η ιστοσελίδα του συλλόγου ενημερώνεται τακτικά με νέα που αφορούν στο σχολείο μας. Μην ξεχνάτε να την επισκέπτεστε.

Εκτός από την ιστοσελίδα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον σύλλογο στο e-mail: nipiapapagou2@hotmail.com