ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18/11/2013
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Συζητήθηκε η οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 11.00-17.00, μαζί με την αντίστοιχη γιορτή του 2ου και 3ου Δημοτικού Παπάγου (γιορτή Δημοτικών 11:00-18:00), ώστε να εκμεταλλευτούμε την υποδομή και προετοιμασία του χώρου που θα υπάρχει, καθώς και τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή μας, με ξεχωριστό ταμείο, με τους ακόλουθους τρόπους:

* Bazaar χειροποίητων ειδών: θα διατεθούν προς πώληση χειροποίητα αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν από τους γονείς, όπως παιδικά κοσμήματα, γούρια, κορδέλες για τα μαλλιά κ.α. και τυχόν είδη που θα κατασκευαστούν από τα παιδιά σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς και τη βοήθεια του Συλλόγου, όπως Χριστουγεννιάτικα σουπλά, Χριστουγεννιάτικες Κάρτες, Ημερολόγια 2014 κλπ.

* Γωνιά συσκευασμένων εδεσμάτων: θα διατεθούν προς πώληση συσκευασμένα εδέσματα τα οποία μπορούν να καταναλωθούν επί τόπου ή να αγοραστούν ως δώρο (όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σοκολατάκια, τρουφάκια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, muffins / cupcakes, καραμελωμένα μήλα, γλειφιτζούρια, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κ.α.) τα οποία θα φέρουν όσοι γονείς θέλουν και μπορούν να ετοιμάσουν.

* Αγορά “Μικρό Μοναστηράκι”: θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολική τιμή μεταχειρισμένα μικροαντικείμενα, παιχνίδια και βιβλία σε καλή κατάσταση που θα προσφέρουν γονείς και παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, τα οποία δεν τα χρειάζονται πια αλλά μπορούν να προσφέρουν χαρά ή να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο.

* Γωνιά με σουβλάκια: καιρού επιτρέποντος, ο Πάνος Γκενάκος και ο Κώστας Κλημαθιανός θα φέρουν τις ψησταριές τους και κάρβουνα, θα βάλουν την τέχνη τους και θα ψήσουν (μαζί με άλλους 2 εθελοντές που αναζητούνται για ψήστες) καλαμάκια που θα έχουν αγοραστεί με έξοδα του συλλόγου. Θα αναζητηθεί χορηγία για συνοδευτικό ψωμί - μπαγκέτες (300 φέτες) από τις Άντζελα Τσαμπαρλή και Τατιάνα Σταμούλη. Λεμόνια και χαρτοπετσέτες θα φέρει η Σοφία Βανταράκη, αλατοπίπερο και ρίγανη η Τατιάνα Σταμούλη.

* Εργαστήρια: Υπήρξαν αρκετές ιδέες για εργαστήρια και δραστηριότητες όπως:

* Αφήγηση Παραμυθιού: Αναζητούνται εθελοντές που γνωρίζουν την τέχνη αφήγησης παραμυθιού. Η Άντζυ Σιδεράκη θα διερευνήσει το θέμα σε πρώτη φάση.

* Πακετάκια – Έλατα με καραμελίτσες μέσα: απαιτούνται 2 εθελοντές ανά ώρα δραστηριότητας και να υπολογιστεί το κόστος.

* Χριστουγεννιάτικες κάρτες: χρειάζονται 2 εθελοντές ανά ώρα εργαστηρίου και να υπολογιστεί το κόστος των υλικών.

* Πινιάτες: κόστος περίπου 15 € ανά 10 παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Βανταράκη.

* Φωτογραφικός Θάλαμος: σε περίπτωση που βρεθεί εκτυπωτής φωτογραφιών και υπολογιστεί ένα λογικό κόστος αναλωσίμων ανά φωτογραφία, να υπάρχουν καπέλα, κέρατα ταράνδου, σκουφάκια Αϊ-Βασίλη κ.α., καθώς και κάποια χριστουγεννιάτικα φόντα σε χαρτόνι και όποιος θέλει να φωτογραφίζεται. Απαιτείται 1 εθελοντής ανά ώρα δραστηριότητας. Το θέμα θα διερευνήσει ο Σπύρος Παράσχης.

* Κυνήγι θησαυρού: καιρού επιτρέποντος, θα κρύψουμε χαρτάκια με ένδειξεις στο δασάκι ώστε να βρει στο τέλος κάποιος το θησαυρό. Ιδέα Κων/νου Καρμπέρη. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 γονείς για κάθε ώρα που θα πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα.

Η Άντζελα Τσαμπαρλή έχει αναλάβει την αγορά διάφορων μικροπραγμάτων που θα χρειαστούμε όπως μπλοκ κουπονιών, πουγκάκια για κοσμήματα και γούρια, κ.α.. Σακούλες, ας φέρουμε όλοι ότι μπορούμε από το σπίτι μας.

Δράσεις που πρέπει να γίνουν από ΄δω και πέρα:

* Σε πρώτη φάση να διερευνηθεί το κόστος και ο χρόνος εκτύπωσης ημερολογίου και ευχετήριων καρτών για τα Χριστούγεννα, και σε δεύτερη φάση να εκτιμήσουμε τους χρόνους για το εάν προλαβαίνουμε.

* Να ενημερωθούν οι γονείς για να προσφέρουν όσοι θέλουν και μπορούν:

* χειροποίητα είδη

* συσκευασμένα εδέσματα

* παλαιά / μεταχειρισμένα αντικείμενα, παιχνίδια και βιβλία για το “Μικρό Μοναστηράκι”

* Να καθοριστεί η τελική ημερομηνία και τρόπος συγκέντρωσης ειδών για το “Μικρό Μοναστηράκι” ώστε να γίνει έγκαιρα τυχόν ξεσκαρτάρισμα.

* Να αναζητηθούν εθελοντές βάσει χρονοδιαγράμματος εκείνης της ημέρας για:

* εργαστήρια

* παζάρι

* ταμείο

* ψήσιμο

* στήσιμο στην αρχή της ημέρας

* Να ζητηθεί παραχώρηση 2-3 αιθουσών διδασκαλίας από τη Δ/νση των Δημοτικών (ίσως να μπορεί να συμπεριληφθεί στην επιστολή του Συλλόγου του 2ου Δημοτικού Παπάγου).

Σημείωση: Το ανωτέρω κείμενο μπορείτε να το λάβετε και σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ